İBB Meclisi’nde görüşülen İETT’nin 2018 Faaliyet Raporu, meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun “kabul” oylarıyla onaylandı.

İETT’nin 2018 Yılı Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sunan İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, İstanbul’a 148 yıldır hizmet veren İETT’nin toplu ulaşımı cazip kılarak şehir hayatını kolaylaştıran lider kuruluş olduğunu söyledi.

İETT’nin 5 bin 291 çalışan, 2 bin 477 otobüs ve 13 bin 450 durak ile 365 günü 7 gün 24 saat kesintisiz İstanbul’a hizmet sunduğunu belirten Ahmet Bağış, 2018’de 772 hatta 4 milyon 600 bin sefer yaparak 235 milyon yolcu taşıdıklarını, toplam 114 milyon km yol kat edildiğini kaydetti.Metrobüste ise 593 aracımız ile 284 milyon yolcumuza 7 hatta 2 milyon 300 bin sefer ile hizmet vererek 78 milyon kilometre yol kat ettiklerini ifade eden Bağış, İETT’nin 2018 Yılı Gider Bütçesinin 1 milyar 799 milyon 818 bin 737 TL ve 84.1 oranında, Gelir Bütçesinin 1 milyar 719 milyon 519 bin 349 TL ve yüzde 99.7 oranında gerçekleştiğini belirtti.Bağış, İETT’nin kurumsal itibarını ölçmek ve iyileştirmeye açık alanların belirlenmesi amacıyla yapılan Kurumsal İtibar Araştırması Puanı bir önceki yıla göre 1.9 puanlık bir artış ile 81.4 olarak, Müşteri Memnuniyeti Araştırması Puanının da 5.5 puanlık bir artışla 66.5 olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Oylamaya sunuyan İETT Genel Müdürlüğü’nün 2018 Yılı Faaliyet Raporu 283 kabul, 3 ret oyuyla onaylandı.

Bu haber 2026 kez okundu